کاربرد واتر استاپ در پروژه های عمرانی و عملیات آب بند سازی

 واتراستاپ‌ها یا واتر میل‌ها، سیستم‌های آب‌بندی اتصالات پرکننده/بتنی پیش‌ساخته‌ای هستند که برای جلوگیری از انتقال مایعات و آب از طریق درز ساختمانی بتنی استفاده می‌شوند.واتراستاپ‌ها عمدتاً برای عایق‌سازی سازه‌های بتنی زیر عیار مانند تونل‌ها، تونل‌های برش و پوشش،تأسیسات تصفیه آب، تأسیسات ذخیره‌سازی و پر کردن کود، دوغاب وپساب‌های سیلو و ذخیره‌سازی بیوگازو تأسیسات پرکننده مایع، سازه‌های پارکینگ، مخازن آب استفاده می‌شوند. تاسیسات تصفیه فاضلاب وسازه های دریایی.ویژگی های اساسی (عایق رطوبتی) و ویژگی های پیشرفته (تأیید آب آشامیدنی، مقاوم در برابر موادشیمیایی و مقاوم در برابر بوی گاز) و انواع واتراستاپ های مورد استفاده در ساخت و ساز در این مقاله به اختصار توضیح داده شده است.

 

واتراستاپ برای اتصالات ساختمانی بتنی

 

واتراستاپ‌ها در مکان‌هایی که اتصالات ساختمانی رایج است بسیار مورد تقاضا هستند: منطقه انتقال بین اجزای بتنی افقی و عمودی، نواحی دیوارهای بلند، جایی که دو یا چند قالب برای ریخته‌گری مورد نیاز است شرایطی که بتن ریزی به دلایلی متوقف می شود (درز سرد) جایی که تغییر در فرم طراحی برای عناصر طراحی مورد نیاز است. درز ساختمانی به درزهای سرد نیز گفته می شود که زمانی اتفاق می افتد که بتن قبلی زودتر از بتن مجاور سخت شود. اینها محتمل ترین مناطقی هستند که می توانند منجر به ورود آب شوند. در بیشتر موارد، درز ساختمانی واقعاً تشکیل نمی شود. اما یک اتصال ساختمانی مانند اتصال کنترلی به منظور تسهیل انقباض ناشی از جابجایی های زیاد معرفی می شود.اتصال سرد سطحی از ضعف در بتن است که در اثر وقفه یا تاخیر در عملیات بتن ریزی ایجاد می شود.زمانی اتفاق می‌افتد که اولین دسته بتن قبل از اضافه شدن دسته بعدی شروع به گیرش کرده باشد،به طوری که دو دسته با هم مخلوط نشوند. گاهی اوقات مفاصل سرد به دلیل وقفه ها و تأخیرها یا اضطراری و گاهی به دلیل توقف کار در پایان روز رخ می دهند، اما ممکن است به دلیل استحکام ضعیف نیز ایجاد شوند. برای جلوگیری از سرد شدن درزها در دیوارها، تیرها و سایر اجزای سازه ای باید بتن را به صورت لایه ای قرار داد و با استفاده از ویبراتور هر لایه را با لایه قبلی مخلوط کرد.اتصال سرد نتیجه کار بد، طراحی بد، نظارت بد در محل و/یا سازماندهی بد در محل است.باید از سرد شدن مفصل جلوگیری کرد!اکثر سازه های بتنی زیر عیار شرایطی دارند که منجر به نفوذ آب به درزهای ساختمانی می شود.برای جلوگیری از چنین نشتی، واتراستاپ ها به درز ساختمانی وارد می شوند. واتراستاپ‌ها برای
چنین مسائل نفوذی که در اتصال ساختمانی مشاهده می‌شوند، بهترین عملکرد را دارند. طراحی عایق رطوبتی سازه – باید با توجه به شرایط سایت به صورت جداگانه انجام شود.

واتراستاپ نصب شده در اتصالات بتنی جزء مهمی از طراحی کلی عایق رطوبتی است. استفاده از واتراستاپ با غشای ضدآب یک رویکرد تسمه و آویز برای ایجاد یک زیرزمین خشک در نظر گرفته می شود. این یک روش معمول در طراحی عایق رطوبتی است زیرا اگر به دلایلی آب بتواند غشاء را دور بزند، واتراستاپ درموقعیتی قرار می گیرد که آب را در محتمل ترین مکانی که نشت آب ممکن است رخ دهد -از طریق اتصال سرد بتن، مسدود می کند. فراتر از اتصال سرد بتن، واتراستاپ ها قادر به جلوگیری ازورود آب از طریق ترک هایی که در بتن به دلیل نشست ساختمان، انحراف بار، یا انقباض بتن ایجاد می شوند،نیستند سیستم های غشایی عایق رطوبتی از پیش اعمال شده، برای این مسائل ترک در دسترس هستند.واتراستاپ ها پرکننده های مفصلی از پیش ساخته شده هستند که در اندازه ها، شکل ها و انواع مختلفیوجود دارند. پرمصرف ترین واتراستاپ های دهه 1920 از فولاد / واتراستاپ صفحه فلزی (فولاد سیاه)ساخته شده اند. در دهه 1950 نسل بعدی واتراستاپ ها از PVC ساخته شدند. واتراستاپ های پی وی سیانعطاف پذیر و نسبتا قوی هستند. مواد جدیدی مانند لاستیک آبدوست، واتراستاپ های بنتونیتی، سیستمهای شیلنگ های تزریق در دهه 1980 دنبال شد.انواع واتراستاپ که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند!امروزه 4 نوع عمده واتراستاپ به طور فعال مورد استفاده قرار می گیرد: واتراستاپ های ترموپلاستیک / پی وی سی واتراستاپ – عمدتاً درزهای انبساط داخلی واتراستاپ های هیدروفیل / واتراستاپ های بنتونیتی – عمدتاً درزهای داخلی ساختمانی سیستم‌های شلنگ تزریق – عمدتاً علاوه بر سایر سیستم‌ها در تونل‌ها و سازه‌های زیرزمینی واتراستاپ های فلزی با روکش مخصوص

گرانا_بتن_واتراستاپ
گرانا_بتن_واتر_استاپ
واتر_استاپ_گرانا_بتن

روش های کیورینگ بتن و عمل آوری بتن چیست؟

کیورینگ بتن چیست؟ کیورینگ بتن از مراحل مهمی در ساخت بتن عمل آوری یا کیورینگ بتن می باشد. عمل آوری بهینه بتن یا عدم کیورینگ می تواند تا مقدار زیادی خصوصیات و توانمندی های بتن را تحت تاثیر قرار دهد. برای کیورینگ سازه های بتنی روش های متفاوتی وجود دارد. این روش ها و عمل آوری بتن، بسته به شرایط کارگاهی و محدودیت های موجود قابل گزینش و به کارگیری می باشند. در بیانی واضح تر است بهتر است بگوییم کیورینگ بتن به عنوان جلوگیری از تبخیر سریع آب در بتن استفاده می شود. برای خرید انواع مواد کیورینگ بتن با قیمت مناسب می توانید به وب سایت کلینیک بتن ایران مراجعه کنید. عمل آوری بتن عمل آورنده های بتن با دوام و مقاومت بتن رابطه ی مستقیم دارد. این ارتباط مستقیم از موارد مهم و اساسی در تکنولوژی بتن محسوب می شود. عمل آوری بتن به منظور جلوگیری از تبخیر سریع و زود هنگام آب موجود در جسم بتن و حفظ حرارت و رطوبت لازم برای تداوم روند ترکیب شیمیایی می باشد.

✔ روش های کیورینگ بتن کیورینگ به روش غرقاب بتن کیورینگ بتن به روش آب پاشی کیورینگ یا عمل آوری به وسیله گونی کناف مرطوب کیورینگ و عمل آوری بتن به روش استفاده از نایلون یا ورق پلی اتیلن کیورینگ و عمل آوری بتن به روش اعمال انواع پوشش های عمل آورنده یا کیورینگ کامپاند پرایمر بتن پرایمر بتن امولوسیونی است بر پایه رزین های استایرن اکریلات که آماده مصرف می باشد. پرایمر بتن به شکلی فرموله شده است. پرایمر بتن با توجه به چگونگی استفاده می تواند در یکی از سه روش زیر نقش ایفا کند: پرایمر مخصوص مصالح ساختمانی افزودنی بتن یا ملات سیستم های تکمیلی سازه های بتنی

 

✔ اهداف کیورینگ یا عمل آوری بتن

1- جلوگیری از کاهش رطوبت یا تامین رطوبت از دست رفته

2- حفظ دمای بتن در حدی مطلوب به مدت زمانی معین

3- توسعه مقاومت بتن با تکمیل عملیات هیدراسیون سیمان

✔ روش ها و مواد عمل آوری (کیورینگ) بتن بتن را می توان به کمک سه روش عمل آوری، مرطوب نگه داشت:

1- روش هایی که با اشباع کردن محیط پیرامون بتن، حضور آب اختلاط در بتن را در دوره سخت شدن اولیه حفظ می کنند. این روش ها شامل ایجاد برکه یا غوطه ور کردن، آبپاشی و پوشش های خیس اشباع شده مانند گونی خیس می باشد.

2- روش هایی که از طریق اندود کردن سطح، از کاهش آب اختلاط بتن جلوگیری می کنند. این کار را می توان از طریق پوشاندن بتن با کاغذ نفوذ پذیر یا ورق های نایلون انجام داد.

3- روش هایی که با تامین حرارت و رطوبت اضافی برای بتن، رشد مقاومت آن را تسریع می کنند. این کار معمولا با بخار زنده، سیم پیچ های گرما زا، قالب ها یا بالشتک هایی که با برق گرم می شوند، انجام می گیرد.

✔ روش‌ های کیورینگ مبتنی بر اضافه کردن رطوبت به بتن این روش‌ ها که به جای رطوبت از دست رفته‌ ی بتن، به آن ‌ها رطوبت اضافه می ‌کنند شامل «پاشیدن آب بر روی بتن» و «پوشاندن بتن با کاورهای مرطوب» می‌ شود. جفتِ این روش ‌ها در طول زمان‌ های اولیه‌ ی گیرش و کیورینگ به سطح بتن آب اضافه می ‌کنند. هم‌چنین از طریق تبخیر بتن را خنک می ‌کنند. این مورد در خصوص بتن ‌هایی که در مناطق گرم هستند بسیار مهم است.

✔ روش‌ های کیورینگ مبتنی بر جلوگیری از کاهش رطوبت بتن این روش ‌ها شامل اقداماتی از جمله پوشاندن بتن با کاغذ ضد آب، پلاستیک و یا مواد مخصوص می‌باشد. این پوشش ‌ها باعث عایق شدن بتن در برابر از دست رفتن و کاهش رطوبت می‌ شوند. در بین این روش ‌ها، مزیت کاغذ ضد آب در این است که می‌ تواند بتن را در حالت‌ های مختلف افقی و عمودی بپوشاند. مواد مخصوص پوشاندن بتن نیز مزیت‌ های بسیاری دارند. یکی از مهم ‌ترینِ آن‌ ها این است که پس از کیورینگ مرطوب بتن و در مراحل دیگر کیورینگ نیز مفید واقع می ‌شوند. روغن قالب روغن قالب شکلی از روغن امولوسیون است که با ایجاد فیلم بسیار نازکی روی سطح قالب ها باعث سهولت جداسازی قالب از بتن می شود. مزیت روغن قالب به نسبت روغن سوخته در این است که روغن قالب بتن اصولا بر پایه حلال آب است و به دلیل محلول بودن در آب، حباب های سطحی در بتن ایجاد نمی کند. همچنین روغن قالب بعد از باز نمودن قالب ها به سرعت از بین نمی رود و باعث عدم چسبندگی رنگ یا ملات های آب بندی و ترمیمی به بتن نمی گردد.

 

گرانا_بتن_روان_کننده
گرانا_بتن_کیورینگ

کاربرد وتعریف ژل میکروسیلیس چیست؟

۱۳کاربرد ژل میکروسیلیس 

ژل میکروسیلیس در ساخت بتن الیافی شاتکریت تر و نمای دکوراتیو سیلوهای سیمان نیز کاربرد دارد. این کاربری های پارامترهای مختلف فنی و اقتصادی است که باعث می شود مصرف کننده ژل میکروسیلیس را برای سازهای بتنی انتخاب کند.

ژل میکروسیلیس بتن ریزی را در برابر و کوران باد یا اشعه خورشید محافظت می کند.

ژل میکروسیلیس درمناطق خشک برای جبران نسبی خسارت ناشی از تاخیر در انجام کیورینگ اولیه مناسب است.

ژل میکروسیلیس در سازه هایی که در معرض بارهای دینامیکی و ضربه هستند نیز کاربرد دارد.

ژل میکروسیلیس در سازه هایی که مقاطع نازک بتنی دارند استفاده می شود.

در سازه های بتنی که در معرض سیکل های شدید ذوب و انجماد هستند ژل میکروسیلیس بهترین انتخاب است.

در سازه هایی که احتمال آب بندی و بروز انواع ترک در آنها وجود دارد ژل میکروسیلیس آن را به حداقل ریسک ترک خوردن می رساند.

ژل میکروسیلیس سازه های بتنی را که در معرض کاویتاسیون هستند حمایت می کند.

ژل میکروسیلیس در کم کردن خطر تلاشی پذیری سازه های بتنی که در معرض ریسک انفجار وآتش سوزی هستند را به حداقل می رساند.

ژل میکروسیلیس در سازه های بتنی نظامی و پدافندی کاربرد دارد.

برای بهبود بخشیدن به خواص موجود در سازه های بتن با حداقل هزینه و حداکثر بازدهی بهتر است از ژل میکروسیلیس استفاده کرد.

سازه های بتنی که در معرض سایش، عرشه پل ها ، سازه پارکینگ ها هستند از ژل میکروسیلیس استفاده می کنند.

ژل میکروسیلیس در سازه هایی که احتیاج به مدول الاستیسیته بالا دارند استفاده می شود.

ژل میکرو سیلیس چیست؟

میکرو سیلیس ژل یک افزودنی معدنی است که برای بهبود خواص بتن استفاده می شود. میکرو سیلیس ژل افزیر یک افزودنی اصلاح شده با مواد پلیمری است که در تمامی طرح های اختلاط بتن قابل استفاده است. میکرو سیلیس ژل اصلاح شده محصولی تک جزئی و آماده مصرف است که علاوه بر افزایش مقاومت بتن، دوام آن را در برابر مواد شیمیایی خورنده افزایش می دهد. همچنین در ترکیب این نوع افزودنی بتن از نرم کننده ها نیز استفاده می شود که علاوه بر سیال بودن بتن منجر به کاهش مصرف آب در آن می شود. میکرو سیلیکا ژل نوع جدیدی از افزودنی است که در زمینه فناوری، تقویت و ساخت بتن توسعه یافته است که شامل پودر میکرو سیلیس، نرم کننده و سایر افزودنی های پلیمری بتن می باشد که در بازار کار به میکرو سیلیس نیز معروف است. از تاثیرات بسیار مهمی که میکرو سیلیکا ژل بر روی بتن می گذارد می توان به مواردی مانند: افزایش نسبی مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت خمشی، دوام، طول عمر بتن و نفوذناپذیری بتن اشاره کرد. این امر باعث شده است که این محصول در مصالحی مانند بتن بنادر و سواحل که در تماس شدید با آب و مواد خورنده هستند استفاده شود.

از جمله خصوصیات ویژه ای که ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن برای بتن ایجاد می کند نفوذناپذیر نمودن بتن است . این خاصیت به دلایل موادی که برای تولید ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن فرموله شده اند می باشند . برای تولید ژل میکروسیلیس از مواد روانساز و مواد آب بند کننده و دوده سیلیسی و الیاف پلی پروپیلن استفاده شده است که همگی به نحوی در آب بندی، مواد آب بندی بتن و نفوذ ناپذیر شدن بتن نقش دارند. با ایجاد روانی بیشتر بتن توسط روان کننده به کار برده شده در تولید ژل میکروسیلیس ذرات ریز دوده سیلیسی یا پودر میکروسیلیس و ذرات ریز بتن حرکت کرده و به سوی فضاهای خالی بین سنگدانه های درشت تر حرکت می کنند و موجب پر شدن فضای خالی بین آنها شده و به این ترتیب موجب نفوذ ناپذیرتر شدن و همچنین حصول مقاومت بیشتر در بتن می شوند. نفوذ ناپذیر نمودن بتن توسط ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن تا حدود زیادی می تواند مانع خوردگی فولاد با آرماتور داخل بتن مسلح شود به این ترتیب که خوردگی فولاد مسلح کننده بتن مهم ترین پر هزینه ترین نوع خرابی بتن است که این خرابی عموما به دلیل نفوذ مواد مخرب کلرایدها و غیره می باشد. خواه کلرایدها از آب اقیانوس و چه از نمک های یخ زدا وارد بتن شده باشند نتیجه یکسان است. استفاده از بتن های میکروسیلیسی با بتن های سیلیسی یا بتن میکروسیلیسی در برابر حملات سولفاتی نیز از خود مقاومت نشان خواهند داد چنانچه ساختار شیمیایی سیمان پرتلند مصرفی،‌ در حمله سولفاتی نقش دارد، ‌اما تحقیقات نشان داده است که نسبت آب به سیمان مواد سیمانی نیز (w/cm) یک فاکتور بحرانی به حساب می آید. کاهش w/cm به طور موثر، نفوذ پذیری بتن را کاهش می دهد. افزودن ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن نفوذ پذیری را تا حد زیادی کاهش می دهد و سبب به تاخیر انداختن بیشتر هرگونه واکنش مضر می گردد.

گرانا_بتن_ژل میکروسیلیس
گرانا_بتن_ژل میکروسیلیس

گروت چیست؟

گروت (Grout) مخلوطی از مواد سیمانی و آب، همراه با یا بدون سنگدانه می ‌باشد که آب موجود در آن به حدی زیاد است که این ماده کاملا جاری می ‌شود. معمولا میان گروت و مورتار (ملات) به اشتباه تفاوتی قائل نمی ‌شوند و از اسامی آن ‌ها به جای یکدیگر استفاده می‌ کنند. در حالی گروت و مورتار تفاوت‌ های زیادی با هم دارند. گروت نیازی به وجود سنگدانه ندارد، در حالی مورتار بایستی دارای سنگدانه ‌ی مناسب باشد. گروت کاملا می ‌تواند جاری شود و روانی زیادی دارد، در حالی که مورتار این گونه نیست. از گروت برای پر کردن فضاهای خالی استفاده می ‌شود، در حالی که مورتار برای چسباندن به کار می ‌رود. از گروت برای پر کردن فضاهای خالی و تخلخل ‌هایی که در عناصر مختلف ساختمانی ممکن است وجود داشته باشد، استفاده می ‌شود. مخلوط کردن و تهیه‌ ی گروت معمولا ساده است و اگر به مقدار خیلی زیادی مورد نیاز نباشد، در همان محل پروژه انجام می ‌شود. اما اگر مقدار گروت مصرفی زیاد باشد، سفارش به کارخانه ‌های مربوطه داده می‌ شود و گروت را با قیمت مناسب در آنجا تهیه خواهد شد. گروت ‌ها انواع مختلفی دارند که از مهم ‌ترین آن ‌ها می ‌توان به گروت اپوکسی، گروت سیمانی یا پایه سیمانی (برخی آن را سیمان گروت نیز می نامند)، گروت ‌های پلیمری و گروت‌ های منبسط‌ کننده اشاره کرد. انتخاب انواع گروت مورد استفاده در هر موقعیت، بستگی به مطابقت و همزیستی گروت مورد نظر با دیگر مواد موجود دارد. با در نظر گرفتن این شرایط و ویژگی ‌های مختلف هر نوع، گروت مورد نظر انتخاب می‌ شود. گروت کاربردی در زیر صفحه ستون ها، آنکربولت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حائل ها دارند. 

✔ انواع گروت

گروت اپوکسی دو جزئی و سه جزئی گروت منبسط شونده و آماده گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری بسپار گروت منبسط شونده بر پایه سیمان گروت پلیمری گروت اپوکسی گروت پایه سیمانی (گروت سیمانی)

گرانا_بتن_گروت
گرانا_بتن_کیورینگ

ساختار بتن

بتن به عنوان پر تولیدترین ماده صنعتی در جهان می باشد که انواع و اقسام مختلفی دارد. ساختار بتن مجموعه ای از ذرات شن و ماسه به وسیله چسبی متشکل از سیمان و آب بهم متصل شده اند که این مواد به نسبت مشخصی باهم مخلوط میشوند، این میزان مشخص طرح اختلاط نام دارد که بر اساس فرمول و محاسبه معین می‌گردد بنابراین بسته به بزرگی ذرات شن و ماسه و میزان آب و سیمان می تواند مقاومت های مختلفی داشته باشد و در جاهای مختلف بسته به نوع کاربری و هدف مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد. لازم به ذکر است که بتن را که از ترکیب سنگدانه و آب و سیمان به وجود می آید می توان ترکیبی که حاصل می شود با افزودن یک سری مواد می توان خواص آن را بهبود بخشید بدون اینکه کوچکترین تغییری در مقاومت داشته باشند. این مواد را که می توان هم برای بتن تازه و هم برای بتن سخت شده بکار برد از اهمیت زیادی برخوردارند و موجب پیشرفت چشمگیر صنعت بتن شده اند و لذا شناخت و کسب آگاهی در رابطه با این مواد برای هر مهندس عمران ضروری است. این مواد، افزودنی های بتن نام دارند که در این مقاله قصد داریم در رابطه با یکی از مهم ترین افزودنی های بتن که روان کننده های بتن یا افزودنی کاهنده آب نام دارند بپردازیم و ویژگی ها و مشخصات آن ها را بطور ویژه بررسی کنیم

گرانا_بتن_توضیحات_بتن

کاربرد روان کننده های بتن

فوق روان کننده بتن :

این دسته از روان کننده های بتن قدرت کاهندگی آب در بهترین شرایط حداکثر ۲۵ درصد و معمولاً محدود به ۱۸ تا ۲۰ درصد می‌باشد. به هر حال حداقل قدرت کاهش آب در آنها برای میزان ماده توصیه شده نباید از ۱۲ درصد کمتر باشد. این مواد در دهه ۷۰ میلادی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

مولکول‌های سنگین و زنجیره‌های طولانی پلیمری مانند فرم آلدئید نفتالین سولفوناته فشرده و فرم آلدئید ملامین سولفوناته فشرده از جمله معروفترین و پر مصرفترین این دسته از روان کننده‌ها می‌باشند. این مواد به ترتیب به صورت پودر قهوه‌ای تیره و سفید هستند که ۳۵ گرم آنها در ۶۵ گرم آب حل می‌گردد.

روان کننده های بتن معمولی :

این دسته از روان کننده های بتن قدرت کاهندگی آب در آنها حداکثر ۱۵ درصد برای بتن روان‌تر و ۱۰ تا ۱۲ درصد بتن‌های نیمه شل می‌باشد جزء این دسته هستند. مواد حباب‌زا، اسیدهای کربوکسیلیک هیدروکسیلاتی و نمک‌های آنها و مشتقات و مواد تغییر یافته آنها، لیگنوسولفونات‌ها و اسیدهای آنها و مشتقات و مواد تغییر یافته این مواد، همچنین کربوهیدرات‌ها، پلی‌ساکاریدها و اسیدهای شکر و گلوکونات‌ها را می‌توان در این دسته (نسل اول) قرار داد. به هر حال این قدرت کاهش آب برای میزان ماده توصیه شده نباید کمتر از ۵ درصد باشد.روان کننده نوترال این مواد معمولاً میزان مصرف کاملاً متفاوت دارند. لیگنوسولفونات‌ها بسیار رایج بوده و به صورت پودر قهوه‌ای تیره است که ۴۰ گرم از آنها در ۶۰ گرم آب حل می‌شود.

ترکیب شیمیایی روان کننده ها :

ترکیبات اصلی مورد استفاده در تولیدروان کننده بتن را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد: نمک های کلسیم، سدیم و آمونیم اسید لیگنوسولفونیک، اسید های هیدروکسی کربوکسیلیک که عموما به شکل نمک های تری اتانول آمین، آمونیوم و سدیم هستند ، کربوهیدرات ها نظیر شکر ، اسید های شکر و پلی ساکارید ها نمک های ملامین تغلیظ شده سولفوناته شده و سایر ترکیبات مشابه. معمولا تمامی افزودنی های کاهنده آب به صورت یک محلول آبی با وزن مخصوصی در حدود ۱٫۱ تا ۳٫۱ میلی گرم برلیتر توسط تولیدکننده ارائه می گردد.

نکات قابل توجه :

  • – روان کننده‌ها با بیشتر سیمان‌ها قابل استفاده هستند.
  • – اثرات ناشی از هر افزودنی بستگی به مقدار مصرف و طبیعت آن دارد.
  • – روان کننده‌ها معمولاً به مقدار ۰٫۱ تا ۰٫۴ درصد وزن سیمان مصرف می‌شود.
  • – با توجه به کیفیت آنها باید نحوه مصرف و توزیع یکنواخت آنها در بتن به دقت کنترل شود. به همین دلیل محصولات محلول در آب بر نوع خشک و پودری آنها ارجحیت دارند.
  • معرفی روان کننده های بتن :
  • روان کننده های بتن موادی هستند که برای بهبود کارایی بتن تازه مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر ماده افزودنی که بدون تغییر روانی، مقدار آب مخلوط بتن را کاهش می‌دهد و یا بدون تغییر مقدار آب، اسلامپ و روانی را افزایش می‌دهد و یا هردو اثر را به طور همزمان ایجاد می‌کند. استفاده از این افزودنی ها در بتن ریزی حجیم و بتن ریزی در هوای گرم برای کاهش گرمای هیدراتاسیون بسیار مناسب می باشد. در صورت استفاده از این افزودنی ها در مخلوط بتنی بدون تغییر مقدار آب اختلاط، این افزودنی ها به عنوان روان کننده های بتن عمل کرده که این ویژگی به بتن ریزی رد سازه ای با تراکم آرماتور زیاد کمک کرده و عملیات تراکم را ساده تر می کند.
  • انواع روان کننده های بتن :
  • روان کننده های بتن معمولی
  • روان کننده های بتن فوق روان کننده
  • روان کننده های بتن فرا روان کننده :
  • ا ین افزودنی ها علاوه بر دارا بودن خواص معمول روان کننده ها براساس نوعشان می توانند روندهیدراتاسیون سیمان را دچار تغییر کرده و موجب سرعت بخشیدن به آن و یا کاهش سرعت شود و یا حتی تاثیری نداشته باشد.
گرانا_بتن_روان_کننده

انواع گروت:

✔ انواع گروت گروت اپوکسی دو جزئی و سه جزئی گروت منبسط شونده و آماده گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری بسپار گروت منبسط شونده بر پایه سیمان گروت پلیمری گروت اپوکسی گروت پایه سیمانی (گروت سیمانی)

✔ گروت پلیمری چیست؟ گروت پلیمری همان گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جز می باشد.

✔ فواید گروت پلیمری گروت پلیمری دارای مقاومت کششی و خمشی بالا است. گروت پلیمری دارای خاصیت آب بند کننده (ملات ترمیمی آب بند کننده بتن ASOCRET-IM) مطلوب است. گروت پلیمری دارای خاصیت مقاومت سایشی بالا است. گروت پلیمری دارای پیوند قوی با زیرسازی معدنی است. گروت پلیمری دارای مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا است.

الف-گروت پایه سیمانی

استاندارد گروت پایه سیمانی ASTM C1107 است. براین اساس انتظار می رود مقاومت فشاری گروت در بازه ی 5 تا 7 روز به 450 تا 550 کیلوگرم بر سانتی متر مربع رسیده و این عدد در 28 روز به 800 کیلوگرم بر سانتی متر مربع نزدیک شود (در استاندارد BS تا 1000 نیز گفته می شود). به این گروت، گروت تیپ G2 نیز گفته می شود. نمونه گیری از گروت در قالب های 3 تایی و در ابعاد 5×5×5 سانتی متر (برای نمونه های سیمانی که به صورت ریزدانه یا پودر هستند – مشابه ترمیم کننده های بتن-از این ابعاد استفاده می شود) و به صورت روان، نیمه خشک و کم آب نمونه گیری می شود. وزن مخصوص گروت بسته به مصرف آب برای محاسبه در زیر بیس پلیت ها بین 1800 تا 2200 کیلوگرم در متر مکعب است. در مبحث نهم مقررات ملی اشاره ای به عدد مشخص برای مقاومت فشاری بتن نشده و تنها به این جمله بسنده شده که کمی بالاتر از مقاومت بتن فونداسیون باشد. به دلیل وجود افزودنی منبسط کننده که در فصل اول به آن اشاره شد، گروت تا 3/0 درصد ازدیاد حجم دارد و این کمک می کند در زمان عمل آوری یا کیورینگ زیر صفحه و استراکچر یا شاسی فلزی کاملا پر شده و اصطلاحا لق نمی زند.

ب- گروت اپوکسی

محصول سه جزئی شامل رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمین و پودر سیلیسی است. مقاومت فشاری و کششی بالا ( تا 1100 کیلوگرم بر سانتی متر تحمل فشار و 120 کیلوگرم بر سانتی متر مربع تحمل کشش) باعث شده تا تاب خوبی در برابر فشارهای دینامیکی و نیروهای خمشی–برشی داشته باشد. این ترکیب به سهولت اجرا شده و در محل نصب به سرعت سخت می شود. بنابراین در اورهال و تعمیرات با مدت زمان کوتاه و فشرده قابل استفاده است. گروت اپوکسی MTOFLOW 650 علاوه براین، برای انکراژ و کاشت بولت تجهیزات صنعتی مانند کمپرسورها، پمپ ها، سوپر فن ها و استراکچرهایی که متحمل بار دینامیکی می شوند مناسب است. این محصول تیپ G3 ( G3 type ) بوده و البته در صورت سفارش کارفرما می تواند از سنگدانه هایی با قطر کوچکتر نیز تولید گردد. بسته بندی محصول شامل 16 کیلوگرم پودر، 3 کیلوگرم رزین اپوکسی و 1 کیلوگرم هاردنر بوده، که این ترکیب برای گروت ریزی مساحت 1 متر مربع به ضخامت 1 سانتی متر مناسب است.

باید توجه داشت پیش از ترکیب این مواد محل گروت ریزی آماده شده و به دلیل چسبندگی زیاد گروت ، قالب ها با روغن آزاد کننده قالب مثل MTOOIL 450 آغشته شود. اشتعال زا بودن رزین و هاردنر اپوکسی اهمیت عدم انجام عملیات برش گرم یا جوشکاری و همینطور کشیدن سیگار را در محل گروت ریزی را دو چندان می کند. هنگام ترکیب، واکنش رزین و هاردنر بتن حرارت زاست و این طبیعی است، اما چون این حرارت در احجام ترکیب بزرگ به اشتعال منجر می گردد، بهتر است ترکیب رزین و هاردنر در حجم خیلی بزرگ صورت نگیرد.

طریقه ترکیب گروت اپوکسی به این صورت است که ابتدا رزین با هاردنر مخلوط شده و میکس می گردد، سپس پودر به نحوی که حبس هوا صورت نگیرد ترکیب شده و مجددا ترکیب مذکور به هم خورده تا ژل و ملات روان یک دستی حاصل گردد.

اسپیسر چیست؟

اسپیسرها در بتن مسلح همه جا وجود دارند، اما تأثیر آنها بر دوام نامشخص است. این مقاله اولین مطالعه را در مورد تأثیر اسپیسرها بر انتقال جرم و ریزساختار بتن ارائه می‌کند. نمونه‌ها با فاصله‌کننده‌های مختلف، عمق پوشش، اندازه سنگدانه‌ها، سن پخت و تهویه در معرض انتشار، نفوذ، جذب و نفوذ کلرید و میکروسکوپ میکروسکوپ BSE و میکروسکوپ μXRF قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که اسپیسرها انتقال را در همه موارد افزایش می‌دهند که بزرگی آن به نوع اسپیسر و مکانیسم انتقال بستگی دارد. اسپیسرهای پلاستیکی بیشترین افزایش را داشتند و به دنبال آن اسپیسرهای سیمانی و سپس صندلی های فولادی قرار گرفتند. اثر منفی ناشی از یک رابط متخلخل فاصله‌دهنده بتن است که در جایی که حمل و نقل ترجیحی رخ می‌دهد، پوشش را می‌پوشاند. فاصله‌دهنده‌ها ممکن است کم ارزش، کوچک و بی‌اهمیت به نظر برسند، اما چون هر ≤ 1 متر در امتداد میلگردها قرار می‌گیرند، تأثیر کلی آنها بر ورود رسانه‌های خارجی قابل توجه است. این در حال حاضر توسط استانداردها یا توسط اکثر پزشکان به رسمیت شناخته نشده است. معرفی اسپیسرها اجزای ضروری در سازه های بتن مسلح هستند. وظیفه آنها محکم کردن آرماتورهای فولادی در موقعیت صحیح درون قالب برای جلوگیری از حرکت قبل و در حین بتن ریزی است تا پوشش مورد نیاز در سازه تمام شده به دست آید. اندازه اسپیسر تعیین کننده اندازه عمق پوشش تا آرماتور است که در طراحی سازه با توجه به شدت محیط مواجهه، دوام مورد نیاز و مقاومت در برابر آتش تعریف می شود. دستیابی به عمق و کیفیت مناسب پوشش بتنی بسیار مهم است زیرا از آرماتورهای فولادی تعبیه شده در برابر محیط خارجی محافظت می کند. به خوبی شناخته شده است که پوشش ناکافی عامل اصلی ایجاد خوردگی زودرس آرماتورها، شکل اصلی تخریب سازه های بتنی است. در طراحی سازه، فرض بر این است که دستیابی به پوشش مشخص شده تضمین می کند که سازه ساخته شده به عملکرد طراحی مورد انتظار از نظر دوام، مقاومت در برابر آتش و قابلیت سرویس (عرض ترک) دست می یابد.

اسپیسرها از مواد پلاستیکی، فلزی یا سیمانی ساخته می شوند و در اندازه ها و اشکال مختلف موجود هستند .در این مقاله، ما از یک اصطلاح عمومی «فاصله‌ها» استفاده خواهیم کرد، اما با توجه به اینکه ممکن است اصطلاحات دیگری در جاهای دیگر رایج باشد، به عنوان مثال. تکیه گاه میله ها، صندلی های سیمی، تکیه گاه ها، دونده های پیوسته و رولپلاک ها.

اگرچه بسیاری از انواع اسپیسرها به صورت تجاری در دسترس هستند، اما عموماً در یکی از شش دسته قرار می‌گیرند:

الف) اسپیسرهای پلاستیکی با عملکرد گیره‌ای یکپارچه برای میلگردهای افقی 20 میلی‌متری یا کمتر

ب) اسپیسرهای انتهایی پلاستیکی که انتهای میلگرد را برای پوشش انتهایی مناسب می‌کنند.

ج) فاصله‌دهنده‌های چرخ پلاستیکی/دایره‌ای برای میلگردهای عمودی در ستون‌ها و دیوارها

د) جداکننده‌های بلوک سیمانی برای اندازه میله‌ها بیش از 20 میلی‌متر در مقاطع با تقویت‌شده سنگین

ه) فاصله‌دهنده‌های خط پیوسته که سیمانی یا پلاستیکی هستند، با سطح مقطع ثابت در طول‌های معمولاً 1 متر برای پشتیبانی از چندین میله

و) صندلی های مفتولی فولادی که ممکن است منفرد، پیوسته یا دایره ای باشند تا میلگرد افقی بالایی را از میلگرد پایینی حمایت کنند یا لایه هایی از میلگردهای عمودی را جدا کنند.

از بین انواع موجود، اسپیسرهای پلاستیکی محبوب ترین هستند زیرا مقرون به صرفه هستند و نیازی به بستن سیم به میلگرد ندارند، که کار فشرده ای است. 

گرانا_بتن_اسپیسر
گرانا_بتن_اسپیسر

تعریف چسب کاشی پلیمری :

به طور سنتی برای روکش خارجی کاشی‌های سرامیکی، چسب ارزان‌تری که چیزی جز مخلوطی از سیمان و ماسه نیست، در شبه قاره هند به‌طور گسترده و بسیار محبوب استفاده می‌شود. تهیه دوغاب سنتی شامل مخلوط کردن سیمان پرتلند معمولی و شن و ماسه با آب است و استفاده از این دوغاب با پیروی از روش بستر ضخیم انجام می شود، جایی که بستر گروت 10 تا 25 میلی متر ضخامت از پایه تا چسب را اشغال می کند  این یک فرآیند بسیار وقت گیر است و نیاز به تلاش زیادی دارد. استفاده از چسب کاشی بستر نازک اصلاح شده با پلیمر راه حلی ممکن برای تمام مشکلات ناشی از دوغاب شن و ماسه سیمان سنتی است. چسب های پایه پلیمری به عنوان اصلاح کننده برای بهبود چسبندگی، استحکام، ضد آب، دوام، انعطاف پذیری و تغییر شکل به سیمان معرفی می شوند. 

گرانا_بتن_چسب کاشی پلیمری